L’assemblea d’ERC al Maresme elegeix Albert Pla com a cap de files de la comarca a les eleccions al Parlament

Els republicans han escollit també el candidat a les eleccions al Parlament Europeu, Jan Bosch de Doria

Albert Pla, elegit candidat d'ERC Maresme a les eleccions al Parlament de Catalunya
Albert Pla, elegit candidat d'ERC Maresme a les eleccions al Parlament de Catalunya

La Federació Comarcal d’Esquerra Republicana al Maresme ha celebrat, aquest dimarts al vespre, a Arenys de Munt, l’assemblea extraordinària per elegir els candidats de la comarca tant a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, com a les del Parlament Europeu del 9 de juny.

L’acte, que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que milita a la comarca, ha elegit l’alcalde de Sant Cebrià de Vallalta, Albert Pla, com a primer candidat de la llista republicana al Parlament de Catalunya. Després d’explicar la seva trajectòria, el cebrianenc ha manifestat la seva voluntat de “servir sense esperar res a canvi” des de l'hemicicle català dedicant-hi esforços i energia, tal com ha estat fent fins ara com a alcalde de Sant Cebrià, càrrec que ha anunciat que deixarà quan acabi aquest mandat.

Pla pren el relleu en la responsabilitat d’encapçalar la llista republicana a la comarca, a la diputada Mònica Palacín. La pinedenca s’ha caracteritzat per la seva feina com a diputada a la Comissió d'Educació del Parlament, i per la seva implicació i presència al territori. Palacín també ha impulsat un lideratge feminista imprescindible al partit i a la comarca; virtuts que li ha agraït el president de la federació comarcal, Marc Almendro.

La diputada i reigdora de Pineda, també ha dedicat un reconeixement als companys diputats del Maresme amb els que ha compartit grup parlamentari, Najat Driouech (que ha estat reescollida candidata al Parlament per la Sectorial de Ciutadania) i Pau Morales (que tampoc repetirà, per poder-se ocupar de la Secretaria d’Organització d’ERC a temps complert). També ha agraït la confiança del president, Pere Aragonès, durant aquests anys.

Albert Pla anirà acompanyat a les llistes de la regidora mataronina Anna Salicrú, que ocuparà la segona plaça de la llista del Maresme. Salicrú és l'actual Secretària General de la sectorial de Comunicació Audiovisual d’ERC. La llista la completaran la Segona Tinent d’Alcalde d’El Masnou Sílvia Folch, l’exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres i pagès, Nani Mora, Lluïsa Fornas de Cabrils, i l’exalcalde d’Òrrius, Jordi Rull.

Jan Bosch, candidat al Parlament Europeu

L’assemblea d’ERC ha aprofitat per elegir també els representants del Maresme a les llistes al Parlament Europeu. De fet, aquest era l’objectiu inicial de l’assemblea, abans que hi hagués la convocatòria d’eleccions anticipades al Parlament de Catalunya.

En aquest cas, l’escollit per acompanyar l’actual eurodiputada Diana Riba, en representació del Maresme a Europa, és el mataroní Jan Bosch de Doria. Bosch és assessor en relacions internacionals per Esquerra Republicana. Com a tal, és l’encarregat de les relacions diàries amb altres partits polítics i actors internacionals, la coordinació regular amb el Govern de Catalunya, el grup polític de la UE Greens/EFA i representants en les diferents cambres legislatives (en l’àmbit europeu, català i espanyol). També és titular d'un Màster en Diplomàcia i Servei Públic Internacional especialitzat en Seguretat Humana.

Al costat del mataroní hi haurà l’alcaldessa de Cabrils, Maite Viñals, periodista i historiadora.

El candidat al parlament: Albert Pla

Albert Pla i Besolí (1992) és Graduat en Comptabilitat i Finances per la Universitat de Girona i Màster en Direcció d’Empreses per la Universitat Oberta de Catalunya.

Militant d’ERC des del 2015, manté relació amb el grup municipal d’ERC de Sant Cebrià de Vallalta des del 2011 on ha ocupat diferents càrrecs com el de President de l’executiva local (2018 - 2020), Secretari d’imatge i Portaveu municipal.

La seva vida laboral es va iniciar a l'empresa familiar local dedicada al cultiu i comercialització de fruites i verdures. Un cop finalitzats els estudis universitaris va estar 5 anys treballant a l'àrea de recursos humans d'una important empresa càrnia Gironina i, actualment des de les passades eleccions municipals celebrades el 2019, exerceix d’Alcalde de Sant Cebrià de Vallalta.

Ha format part de diverses entitats del municipi, entre les quals, el Club de Bàsquet Sant Cebrià on va ser-ne president del 2015 al 2018. També és membre d’Òmnium Cultural i del grup de teatre municipal Sofocus.

ERC de Sant Cebrià de Vallalta, amb Albert Pla com a cap de llista, ha guanyat tant les eleccions de 2019 amb un 28% del vots i 4 regidors, i les del 2023 amb un 36% dels vots i 5 regidors.