L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, serà el president del Consell Comarcal del Maresme

El republicà presidirà la institució comarcal durant els dos primers anys del mandat, moment en el qual es farà el relleu de la presidència a Junts

L'equip d'ERC al Consell Comarcal amb el president d'ERC al Maresme, Josep Pena, i la secretària General, Rosa Funtané
L'equip d'ERC al Consell Comarcal amb el president d'ERC al Maresme, Josep Pena, i la secretària General, Rosa Funtané

El grup d’Esquerra al Consell Comarcal del Maresme (CCM) ha acordat que l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, sigui el president de la institució durant els dos primers anys d’aquest mandat (2023-2027), en virtut de l’acord assolit amb Junts per Catalunya per al govern del CCM. Aquest acord va ser presentat el passat mes de juny pels dos presidents comarcals, Josep Pena (ERC) i Carles Bosch (Junts) al Col·legi d’Arquitectura tècnica de Mataró.

Els republicans han pres aquesta decisió en base a diversos aspectes, que tenen a veure amb l’experiència, la vàlua i el reconeixement intern de l’actual alcalde de Palafolls, que enguany ha aconseguit revalidar aquesta responsabilitat al municipi alt maresmenc.

L’acord per al govern del Consell Comarcal contempla una presidència repartida entre ERC i Junts, on els dos primers anys ERC ocuparà la presidència, i els dos següents ho farà Junts que ja ha anunciat que l’actual alcalde de Premià de Mar, Rafa Navarro, serà el president.

Les prioritats programàtiques del govern comarcal que presidirà Alemany es basaran en la creació d’oportunitats i un dinamisme equilibrat d'acord amb quatre eixos principals: les persones (viure), l’economia (treballar), el territori (gaudir) i la sostenibilitat (preservar). En suma, una comarca sostenible, integradora, dinàmica, intel·ligent i innovadora, i amb sentit de pertinença.

Francesc Alemany (Palafolls, 1973), és llicenciat en Geografia. Va ser professor de la UdG del 2000 al 2006 i CEO d’una empresa del sector dels serveis informàtics i consultoria territorial. Involucrat històricament en diverses entitats del municipi (des d’àmbit cultural a l’esportiu) és regidor per ERC des del 2011. El 2019 va assolir l’alcaldia de Palafolls després d’un tomb històric al municipi en unes eleccions que va guanyar per majoria absoluta.